Hoe werk ik schetsen uit?

Ik ben Maud en het jaar 2020 is voor mij een zoektocht naar de juiste richting in design.
Ik ben aan het oriënteren welke tak van ontwerp het beste bij mij past en welke werkwijze en technieken ik interessant vind. 

De schetsvellen zijn gevuld. Hoe maak ik dan een keuze uit alle leuke, gekke, lelijke vormen? Wat springt eruit en hoe kan ik dat accenturen?

Custom_Maud-3Dschetsen-uitwerken-accent
Custom_Maud-3Dschetsen-uitwerken
3-dimensionaal tekenen

Ik heb een tekencursus gevolgd bij Roselien Steur. Ze heeft de basistechnieken uitgelegd van 3-dimensionaal tekenen en werken met markers. Met kleur en schaduw kan je een schets echt laten leven. Op een tekenvel heb ik de leukste schetsen geaccentueerd met kleur en schaduw. Deze heb ik daarna uitgewerkt in een ruimtelijke tekening.

Modelletjes van Papier

Ook heb ik papieren modelletjes gemaakt om te zien hoe de vorm zich in het echt verhoudt. Een echt modelletje is gelijk heel helder en tastbaar. Dit kan met heel weinig materiaal: papier of karton en plakband!  En mag daarna ook weer in de prullenbak!

Digitaal 3D-tekeningen

Ik werk heel graag met 3D programma’s op de computer om mijn idee uit te werken. Je ziet heel snel hoe de verhoudingen zijn

  • Het lijkt gelijk heel realistisch!
  • Alles is aan te passen in een paar klikken (als je het programma onder de knie hebt)

In het blog 3D tekenen en renderen lees je meer over mijn ervaringen met 3Dprogramma’s.
Uitwerken van schetsen kan dus op verschillende manieren. Het werkt voor mij heel goed om helder te krijgen wat die krabbel zou kunnen worden. Dit kan ik weer gebruiken om aan anderen te presenteren. Ik ben ook heel benieuwd wat voor jou de meeste aandacht trekt!