3D tekenen en renderen

Ik ben Maud en het jaar 2020 is voor mij een zoektocht naar de juiste richting in design.
Ik ben aan het oriënteren welke tak van ontwerp het beste bij mij past en welke werkwijze en technieken ik interessant vind. 

Hoe weet ik of een ontwerp leuk staat in een interieur? Past de vorm en de kleur wel bij de rest? Kan ik een product visualiseren in je woonkamer zonder het al te hebben gekocht?

Ja dat kan! Yes!

Fake it till you make it

3D tekenprogramma op de computer

Ik teken al mijn ontwerpen uit in een 3D programma. Je hebt veel verschillende soorten 3D programma’s die ook van prijs verschillen. Ik gebruik op het moment Solid Works. Dit is een vrij technisch 3D programma. Hiervoor heb ik gewerkt met VectorWorks en nog langer geleden Rhino Ceros en 3D Studio Max. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Het kost vooral veel tijd om het goed te beheersen. Ik heb nu ook Blender ontdekt. Dit is een gratis 3D tekenprogramma en alles wordt via youtube.com uitgelegd om het goed te kunnen leren.

Renderen = visualiseren

Mijn kennis over Blender is nog minimaal, maar ik gebruik het nu om te renderen. Renderen is het visualiseren van je 3D tekening.

In het 3D programma plaats je dan:

  • Het getekende ontwerp
  • Een omgeving om het in te plaatsen
  • Verlichting
  • En een camerapositie

Je hebt dezelfde elementen nodig als in de echte wereld. Het nadeel van renderen is alleen dat de computer moet berekenen wat voor materiaal je ziet en hoeveel lichtval er is. Bij grote renderingen/ visuals kan het soms uren duren voordat er een mooi plaatje wordt getoverd.

Maar dan heb je ook wat! Het lijkt net een echte foto!

Custom_Maud-Lasergesneden-3Dvisualisation-Water-decanter -design
Jouw idee alsof het al echt bestaat

Zou jij graag een bepaald object/ontwerp willen zien alsof het al gerealiseerd is? Het is mogelijk om met een foto van jouw ruimte het object er in het juiste perspectief in te plaatsen en te renderen. Dan zie je heel duidelijk hoe het zou zijn als het product er daadwerkelijk is!

Neem gerust contact op als je een idee hebt, maar je zelf nog niet zo goed kan voorstellen hoe het in het echt zou zijn.

Ik kan helpen met het uittekenen van jouw idee en dit te visualiseren in jouw eigen ruimte!

Voor meer informatie kan je altijd mailen naar maud@custommaud.nl