Mijn werkwijze voor een interieurontwerp

Ik heb een thuiswerkplek ontworpen met maatwerkmeubels en gepersonaliseerde interieurproducten.
Ik vertel hoe ik dit heb aangepakt en waarom ik dit zo leuk vind om te doen.

Mijn werkwijze 

Kennismaking en luisteren naar de wensen 

In dit project heb ik het gehele proces zelf aangepakt, zodat ik alles stappen weet te doorlopen van schets tot realisatie. Het is een werkplek voor een professionele hacker. We hebben samen gekeken naar de mogelijkheden en de wensen.
De sfeer en uitstraling werd al snel duidelijk. We wilden het hackersthema terug laten komen in het interieur, omdat er ook tv-interviews gehouden zouden worden. Het is dan leuk dat het beroep hacker op de achtergrond ook zichtbaar zou zijn. Een hightech uitstraling, maar wel fris en netjes. Belangrijk was dat er 2 ruime werkplekken kwamen en genoeg opbergruimte.

Een eerste idee door middel van een moodboard

Nadat ik een idee had wat de wensen van de stijl van het interieur waren heb ik 2 stijlen gepresenteerd met een moodboard, zodat we samen een richting konden bepalen. Het is FRIS & TECH geworden.

Moodboard_Mannelijk Chique
Moodboard_Fris Tech
De uitdaging van de indeling

Het is een kleine ruimte met een nis. Het was een uitdaging om de ideale plaatsing van bureau te bepalen en kasten in te delen. Ik heb alles in een plattegrond uitgetekend, zodat we samen konden meten en schuiven om tot een perfecte indeling te komen.

interieur-indeling
floorplan_interieur-indeling
illustratratie_interieur
De ruimte in 3D

Ik vind het altijd prettig om de ruimte in 3D te tekenen. Zo weet je 100% zeker dat alles in verhouding klopt. Daarnaast is het heel handig om te laten zien hoe het uiteindelijk gaat worden.
Omdat de ruimte best hoog is had ik het idee op plafondkasten te maken. Dit is een efficiënte manier om opbergruimte te creëren. Door dit in 3D te visualiseren zie je gelijk of het niet te laag of te vol wordt.

3D tekening-interieur-thuiswerkplek
3D-tekening-interieur-thuiswerkplek-bovenaanzicht
3D-tekening-interieur-thuiswerkplek-vooraanzicht
Ik vind het vooral belangrijk dat de gebruiker blij is!

 

We hebben besproken dat de werkplek lekker ruim moet zijn en dat het bureau nét iets lager is dan een standaard bureau. Ook was het een wens om alle hackers- en informaticaboeken goed zichtbaar te tonen. Een aantal apparaten mocht juist weer mooi weggewerkt worden en sfeervolle ledverlichting was een must. Ik ben gaan ontwerpen met alle wensen in mijn achterhoofd. Je schakelt natuurlijk niet voor niets een ontwerper in om nét iets verder te denken, zodat je verrast wordt met vernieuwende ideeën!

Hoekbureau-maatwerk-meubel
Materiaal- kleurkeuze, technische tekeningen en een lichtplan

Alles moet kloppen, dus daar hoort ook de materiaal- en kleurkeuze, technische uitwerkingen en de plaatsing van verlichting bij.
Dit zijn onderdelen waar ik o.a. extra aandacht aan heb gegeven:

– De radiatorombouw past precies om de verwarming
– De kleuren op de muur komen overeen met het gepersonaliseerde printwerk (muursticker en poster)
– De maatwerkkast en bureau zijn in de ruimte opgemeten
– De ledstrip op de bovenkasten zijn te bedienen met een Philips Hue afstandsbediening
– De lichtschakelaar en stroompunten zijn verwerkt in de kast.

technische-tekening-radiatorombouw
Materiaalkeuze-interieur
verlichtingsplan-interieur-thuiswerkplek
Custom made in de juiste stijl

Als product ontwerper heb ik aangeboden om naast de op maat gemaakte meubels, de gepersonaliseerde muursticker en posterprint ook een set van hanglampen te ontwerpen die in dezelfde hackerscode-stijl zijn gemaakt. Hierdoor ontstaat er echt een totaalplaatje. Ik heb gevraagd of ik een leuke hackerscode kon ontvangen om mee te werken. Deze heb ik op verschillende manieren teruggebracht in het ontwerp.

interieur-thuiswerkplek-bovenaanzicht
Custom_Maud-maatwerk-boekenkast
Custom_Maud-lampontwerp
Custom_Maud-printwand
Realisatie

Het plan heb ik in detail uitgewerkt, zodat ik met mijn netwerk van steengoede meubelmakers, lassers en klusjesmannen een heel mooi eindresultaat neer kon zetten!
Ik krijg altijd enorm veel energie als ik mijn tekeningen heb laten realiseren en iedereen tevreden is.

interieur-thuiswerkplek-bureau-electra
maatwerk-interieur-realisatie-bureau
interieur-thuiswerkplek-bureau-maatwerk
Ook toe aan een nieuw interieur of maatwerk interieurproduct?

Als deze werkwijze je aanspreekt informeer ik je graag over de mogelijkheden.

Laten we kennismaken!