Hoe gaat het in zijn werk bij een Product Design Studio. Ik heb even mogen meedraaien bij Studio S.

Welke manier van ontwerpen is mijn kracht? Waar word ik blij van en waar krijg ik energie van? Ik ben aan het oriënteren wat het beste bij mij past. Het leek me daarom leuk om te zien hoe een Product Design Studio te werk gaat.
Ik heb een kijkje mogen nemen bij Product Design Studio S.

Deuren gaan open door me over te geven aan wat er op mijn pad komt.

Eisen van de klant en eigen inbreng

Sjoerd van Wijk heeft een Product Design Studio in Utrecht. Ik was heel benieuwd wat zijn manier van werken zou zijn. Ik heb gevraagd of ik mocht meekijken en meewerken bij één van zijn projecten.

Het project ging over de vormgeving van de ombouw van een microscoop.
Een bestaand product, de microscoop, krijgt een toevoeging waardoor het hele object een nieuwe uitstraling zou moeten krijgen.

Een aantal eisen die de klant had aangegeven waren:

· De ‘footprint’ moest niet te groot worden (het oppervlak die het zou gaan innemen)
· Eenvoudig te demonteren
· Passend in de nieuwe productlijn
· Toegang tot een aansluiting aan de zijkant

productdesignstudio

Ik ben samen met Sjoerd gaan schetsen en ik heb een aantal opties in het 3D programma SolidWorks uitgetekend. Dit hebben we gepresenteerd en later zal er een prototype gemaakt worden van het gekozen ontwerp. Omdat ik alleen even heb mee mogen kijken gaat Sjoerd hier zelf mee verder. Uiteindelijk wordt het ook echt geproduceerd. Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat zal zijn. Dat vind ik het leuke aan product design: Iets ontwerpen wat uiteindelijk ook echt geproduceerd gaat worden!
Ik vond het erg interessant om mee te mogen kijken en wellicht komt er een vervolg!

solidworks